Індія

Індія – країна, в якій є все: пустелі і джунглі, очеретяні халупи та палаци махараджів, жебраки та жебраки та респектабельні бізнесмени, жорстоке пуританство і цілі квартали “червоних ліхтарів”, заборонена, але досі жива кастова система та державний устрій, колонізаторів. Величні Гімалаї та таємничий Тибет, священна річка Ганг та тропічні ліси Західних Гат, десятки морських курортів та “золотий трикутник”, численні пам’ятки минулих століть та величезна кількість музеїв – усе це становить національну гордість цієї країни.

Географія

Індія розташована в Південній Азії, переважно на півострові Індостан. Узбережжя Індії, довжина якого становить понад 7 тис. км., омивається водами Індійського океану — Бенгальською затокою з південного сходу та Аравійською з південного заходу. Площа території Індії становить 3,3 млн км?, за цим показником країна посідає сьоме місце у світі.

Клімат

На більшій частині території Індії виділяються три сезони: спекотний та вологий з пануванням південно-західного мусону (червень – жовтень); відносно прохолодний і сухий з величезним переважанням північно-східного пасату (листопад — лютий); дуже жаркий і сухий перехідний (березень – травень). Найбільш сприятливий час для відвідування Індії – з жовтня до травня.

Кухня

Індійська кухня різноманітна та незвичайна. Вона відбиває складне нашарування культур, історії та релігійних переконань. Традиційна індійська кухня є невід’ємною частиною індійської культури – найдавнішої культури людства. Кухня Індії славиться величезною різноманітністю страв, що відрізняються стилем приготування. Існують як гострі страви, так і ніжно-м’які, Тхалі вражаючі чудовим смаком. Майстерність кухарів індійської кухні полягає у тонкому змішуванні різноманітних спецій, необхідних для посилення смаку. Індійська кухня немислима без використання прянощів, трав та приправ, що надають стравам витонченого аромату. Як прянощі використовують коріння, кору і насіння рослин таких, як імбир, асафетида, кориця, коріандр, кмин, гірчиця та багато інших. Трави – це свіже листя або квіти, наприклад, листя карі, коріандру і м’яти, а також шафран – сушені приймочки крокуса (Сrocus sativus). Як приправи використовуються лимонний сік, рожева вода, горіхи та ін.

Приятная особенность отпуска возможность выбрать страну по интересу – культур и достопримечательностей здесь хоть отбавляй.

Полезная информация о странах поможет Вам определиться с направлением. Так же Вы можете подобрать горящий тур по конкретной стране.

Отправить запрос на подбор тура

Ваше имя (обязательно)

Ваш телефон (обязательно)

Ваш email (обязательно)

Сообщение

×
Хочу скидку

Им'я *

Номер телефону *

Знижка на вибір

×